ioni.org
Pekka Makkonen · valokuvaaja, lehtori, taiteen tohtori
Blind Man's Z00
    

Blind Man's Z00
on henkilökohtainen blogini, jossa käsittelen itselleni merkityksellisiä asioita. Kirjoitusten julkaisuväli voi vaihdella muutamista tunneista kuukausiin. Kirjoitusten kommentointiin toivon asiallista käytöstä ja lämpimiä sävyjä. Kommentteja voidaan moderoida jälkikäteen.

Sokevagate ja vastuunpakoilu

Tiistai 17. helmikuuta 2015

Sokevagate ei tunnu laantuvan

Viime viikolla syntyi Sokevagate. Tämä käynnistyi Demokraatti-lehden uutisesta, josta minäkin kirjoitin noin viikko sitten. Tässä otsikossa syytettiin ministeri Laura Rädyn vieneen soikeiden rahat.

Rahaahan oli päätöksessä vähennetty toista miljoonaa euroa ja jatkossa avustukset vähenevät vielä enemmän. Tästä Näkövammaisten keskusliitto on tehnyt johtopäätökset, ettei Sokevan käsityötoimintaa voida jatkaa nykymuotoisena.

Mutta se syyllisen jahti. Onko avustuksen roimasta laskusta vastuussa vastuuministeri? Vai onko vastuuhenkilö RAYn hallituksen puheenjohtaja SDP:tä edustava Hanna Tainio? Sokevagate on paisunut toimittajien väliseksi: Talouselämän Reijo Ruokanen ripittää jutun kirjoittanutt Juhani Aroa. Laura Rätykin haluaisi kommentoida, muttei kukaan tunnu enää olevan hänestä kiinnostunut, joten hänen viestinsä jäävät Twitterin varaan.

Myös näkövammaiset ovat aktivoituneet. Sokevaa ei saa lakkauttaa! -tapahtumaan on liittynyt Facebookissa jo 12 000 henkilöä. Myös aiheesta kirjoittamani blogiteksti teki heti latausennätyksen uudessa blogissani.

Niin, kuka on se syyllinen, konna, roisto? Kyllhän se vastuu siirtyy aina ylemmälle oksalle, siis silloin kun asia siirretään ylemmälle päättäjälle. Ammattikorkeakoulujen supistamispäätöksessä vastuuhenkilö oli opetusministeri Jukka Gustafsson, vaikka lakkautuspäätksiä tekivät itsenäiset ammattikorkeakoulut ja niiden hallitukset. Gustafsson otti päätökset vastaan. Hän kantaa kunnian kulttuurialan koulutuksen vähentämisestä 2010-luvulla.

Myös Laura Räty kantaa vastuun "sokeiden" kurnuttamisesta.

PS. Me kaikki näkövammaiset emme sitten ole sokeita.

     
Kirjoitus näytetty 824 kertaa

Kommentit

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Kommentti
Nimi tai nimimerkki
Blogitekstin otsikon ensimmäinen sana