ioni.org
Pekka Makkonen · valokuvaaja, lehtori, taiteen tohtori
Blind Man's Z00
    

Blind Man's Z00
on henkilökohtainen blogini, jossa käsittelen itselleni merkityksellisiä asioita. Kirjoitusten julkaisuväli voi vaihdella muutamista tunneista kuukausiin. Kirjoitusten kommentointiin toivon asiallista käytöstä ja lämpimiä sävyjä. Kommentteja voidaan moderoida jälkikäteen.

Näin pelaat vaalibingoa

Lauantai 18. huhtikuuta 2015

Näin pelaat vaalibingoa

Vaalikuumeen laannuttamiseen tai nostattamiseen lanseeraan vaalibingon. Tätä yksinkertaista peliä voi pelata monin tavoin, joko hiljaisesti itsekseen tai julkisesti. Tästä löytyy myös sarjat kotivaalipiiristä aina koko maan 200 edustajan veikkaamiseen.

Pelin idea on yksinkertainen: veikkaa, keistä tulee kansanedustajia tämän vuoden eduskuntavaaleissa. Kirjoita lista valituiksi tulevista ja tarkista vaalivalvojaisissa.

Pistelasku: oikein arvatusta nimestä saa +1 pistettä, nimestä joka ei mene läpi saa -1 pistettä.

Pelaaminen: kirjoita itsellesi lista läpimenijöistä. Nimien määrällä ei ole rajoitusta. Huomaa kuitenkin, että läpimenemättömät nimet tuottavat jokainen miinuspisteitä. Maksimituloksen saa, kun listassa ovat juuri kaikki läpimenneet.

Kategoriat: Oma vaalipiiri, naapurivaalipiiri, mikä tahansa vaalipiiri, Ahvenanmaa – ja kovimmille pelaajille KOKO SUOMI eli 200 kansanedustajaa.

Julkinen osallistuminen: Tätä voi pelata omassa rauhassaan ja jännittää itsekseen, kuinka hyvin arvaa läpimenneet. Julkisesti pelattaessa lista tulee laittaa näkyviin julkiseksi ennen vaalituloksen julkistamista (takaraja 19.4. klo 19.45) sellaiseen verkkojakoon, jota voidaan pitää luotettavana. Esimerkiksi omaan Facebook-seinään (eikä käy muokkaamassa vastausta).

Palkinnot: Hyvä mieli, toivottavasti.

LISÄYS: Toki vaalibingoa voi pelata myös puoluelähtöisesti. Silloin veikataan tietyn puolueen läpimenijöiden listaa. Tämä on siinä mielessä jännittävämpää, että läpimenijöiden määrä ei ole tiedossa ennen lopputuloksia, joten listan pituudella voi luoda lisää jännitystä.

     
Kirjoitus näytetty 3037 kertaa

Kommentit

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Kommentti
Nimi tai nimimerkki
Blogitekstin otsikon ensimmäinen sana