ioni.org
Pekka Makkonen · valokuvaaja, lehtori, taiteen tohtori
Blind Man's Z00
    

Blind Man's Z00
on henkilökohtainen blogini, jossa käsittelen itselleni merkityksellisiä asioita. Kirjoitusten julkaisuväli voi vaihdella muutamista tunneista kuukausiin. Kirjoitusten kommentointiin toivon asiallista käytöstä ja lämpimiä sävyjä. Kommentteja voidaan moderoida jälkikäteen.

Maailma, älä muutu!

Sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Maailma, älä muutu!

Maailman muutos ahdistaa. Juuri kun olet oppinut sen lainalaisuudet, muutos on jo toteutunut. Et voi perustaa suunnitelmia siihen, että asiat pysyvät samoina. Jos nyt on jotain, niin hetken kuluttua sitä ei ole.

Tämä ei ole enää mitenkään uutta. Maailma on muuttunut kuluneen sadan vuoden ajan jatkuvasti. ei joka päivä, mutta joka vuosikymmen. Vaikka vanhempamme ja isovanhempamme ovat eläneet samassa muutoksessa, emme ole oppineet muutoksesta mitään. Luulemme, että muutos tapahtui 1960- tai 1970-luvuilla. Silloin kun me olimme nuoria. Olemme lukinneet itsemme nuoruutemme todellisuuteen.

Esimerkkejä: työ ja ammatit, musiikki, valokkuvaus, politiikka… Kun yhteiskunta kehittyi toisen maailmansodan jälkeen, tänne syntyi lukuisia uusia ammatteja. Teknologia loi uusia ammatteja, joihin alettiin kouluttaa työntekijöitä. Isovanhempiemme aikaan ammatit kestivät läpi elämän. Vaihtoehtoja ei ollut monia: maanviljelys, käsityöammatit, kauppa, opetus. Ja herrasammatit.

Uudet ammatit lavensivat ammatinvalintaa. Ajattelemme näistä "uusista" ammateista kuin maanviljelyksestä, että sen tulee olla ikuista. Tai 1970-luvun tekniikasta. Tai tuolloin syntyneestä populaarimusiikista.

Maailma, jos sinä muutut, niin siitä minä suutun!

Kuvateksti: Tämän blogin kirjoittaja ihmettelee maailman muuttumista.

     
Kirjoitus näytetty 3427 kertaa

Kommentit

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Kommentti
Nimi tai nimimerkki
Blogitekstin otsikon ensimmäinen sana