ioni.org
Pekka Makkonen · valokuvaaja, lehtori, taiteen tohtori
Blind Man's Z00
    

Blind Man's Z00
on henkilökohtainen blogini, jossa käsittelen itselleni merkityksellisiä asioita. Kirjoitusten julkaisuväli voi vaihdella muutamista tunneista kuukausiin. Kirjoitusten kommentointiin toivon asiallista käytöstä ja lämpimiä sävyjä. Kommentteja voidaan moderoida jälkikäteen.

Helmikuu

Lauantai 31. tammikuuta 2015

Helmikuu

Huomenna vaihtuu tammikuu helmikuuksi. Ajattelin sen vuoksi kirjoittaa jotain tuosta kuukaudesta, joka on kaikista lyhyin ja joissakin ajanlaskuissa se viimeinen.

Kirjoitan helmikuusta, koska pidän siitä. Ensinnäkin, se on syntymäkuukauteni, ja joulun mahdollisten pettymysten jälkeen oli lohduttavaa laskea päiviä seuraavaan lahjojensaantihetkeen. Varmastikin helmikuun merkitys on tämän takia suuri.

Helmikuu on myös – ennen ilmaston lämpenemistä – ollut kuulaiden pakkaspäivien aikaa. Se teki helmikuusta erikoisen: ymmärsi että aurinko tulee taas sulattamaan lumet ja lämmittämään ilman. Ihan heti, maaliskuun jälkeen. No, viime vuonna lumet lähtivät käytännössä jo helmikuussa ja sama keli kesti seuraavat kaksi kuukautta.

Helmikuu on kuukausista lyhin. Tämähän perustuu ilmeisesti juuri siihen, että se on ollut vuoden viimeinen kuukausi, eikä sille ole riittänyt enempää päiviä. Ilman karkausvuotta niitä on 28, joka vastaa tasan neljää viikkoa. Joten kun helmikuulle sattuu tänä vuonna perjantai 13. päivä, niin sama onnettomuuksien pelkopäivä on maaliskuussakin.

Nyt kun talous on tiukalla niin yksilöillä kuin valtioillakin, niin kaikki säästövinkit ovat tarpeen. Miksi palkkoja maksetaan helmikuulta yhtä paljon kuin tammi- tai maaliskuulta? Tässä olisi selvä säästön paikka, onhan helmikuu noin 10 prosenttia lyhyempi kuin viereiset kuukaudet. Sama säästö toki kaikille sosiaalietuuksille.

Helmikuu on tosiaan lyhyt. Sen huomasi etenkin yrittäjänä. Tammikuussa ei ollut kiirettä tilinpäätökselle, mutta sitten vain hujahti helmikuu ja pian oli hätä kädessä, kun tilinpäätös ja veroilmoitus piti olla maaliskuun lopussa.

Hyvää helmikuuta, olipa se hikaton tai huikaton, tai huikat-on!

– Kuvateksti taas lopuksi: Matti Nykänen viettää huikatonta helmikuuta Lahden suurmäessä vuonna 1988.

     
Kirjoitus näytetty 738 kertaa

Kommentit

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Kommentti
Nimi tai nimimerkki
Blogitekstin otsikon ensimmäinen sana