ioni.org
Pekka Makkonen · valokuvaaja, lehtori, taiteen tohtori
Blind Man's Z00
    

Blind Man's Z00
on henkilökohtainen blogini, jossa käsittelen itselleni merkityksellisiä asioita. Kirjoitusten julkaisuväli voi vaihdella muutamista tunneista kuukausiin. Kirjoitusten kommentointiin toivon asiallista käytöstä ja lämpimiä sävyjä. Kommentteja voidaan moderoida jälkikäteen.

Hallitustissuttelua

Maanantai 20. huhtikuuta 2015

Vaalikaranteenini on päättynyt. Olin omaehtoisessa vaalikaranteenissa viime viikot, jotten tartuttaisi vahingollisia vaikutteita lukijoihini. Nyt on taas pelipäivä. En tarkoita tilipäivää enkä kuninkuusraveja.

Sen sijaan otan hallitustissuttelijan viitan ylleni. Kukaan ei ole minua tähän tehtävään nimennyt, mutta osaan tarttua tuumaan ja toimeen. On aika kasata uusi hallitus maallemme.

Yksivaltaista hallitusta ei onneksi maahamme voi muodostaa. Eikä edes kahden puolueen ehdokasmäärä riitä enemmistön valtaan. On siis kootava vähintään kolmen puolueen hallitus.

KOLME SUURINTA
Tämä olisi omalla tavallaan ilmeinen: Kesk, Pers ja Kok. Aikamoista porvarivaltaa mielestäni, vaikka Ylen mielestä Pers onkin uusi demari.

PERSPUNAMULTA
Tässä sitten toinen vaihtoehto: Kesk, Pers ja SDP. Punamulta kuulostaa aina niin lapsuudelta, ja silloinhan kaikki oli hyvin. Persulla lisättynä nykyaikaisuus olisi todella kaukana.

VANHA VALTA
Kolmas kolmen suuren koalitio olisi aika outo: Kesk, Kok ja SDP. Siis kaikki vanhat valtapuolueet samassa hallituksessa. Kyllä joku aikakoneella 1980-luvulta tuleva saisi tässä tapauksessa sätkyn.

Sitten näitä kolmivaltahallituksias voi halutessaan maustaa kaikenlaisilla mausteilla, kuten Vihr, Vas, RKP ja KD. Mutta ei se siitä sen paremmaksi muuttuisi.

VOITTAJIEN HALLITUS
Tai vähiten hävinneiden, ihan miten vain. Eli Kesk, Pers, Vihr ja RKP. Ei taida oikein hyvältä kuulostaa keskustan ja persujen mielestä, vihreys ei ole oikein näiden kahden aluetta. Mutta tämä kunnioittaisi eniten vaalitulosta.

Neljää puoluetta ei varmaan kukaan halua uuteen hallitukseen, joten hallitustissuttelija uskoo uuden hallituksen löytyvän näistä vaihtoehdoista.

Kolmen suurimman hallitusta pukkaa, mutta miettikää kuitenkin myös voittajien hallitusta.

     
Kirjoitus näytetty 1623 kertaa

Kommentit

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Kommentti
Nimi tai nimimerkki
Blogitekstin otsikon ensimmäinen sana